vineri, 6 martie 2009

Calendarul maias

Daca-ti doresti sa afli, vei afla, cand vei fi pregatit sa primesti, vei primi.
Ei bine, am reusit sa inteleg calendarul profetic maias, discutat de altfel in ultimul timp.
Pentru mine reprezinta o informatie pretioasa, si sunt foarte, foarte bucuroasa ca am gasit-o.

HAAB, este calendarul maias similar calendarului gregorian, format din aceleasi 365+1/4 zile. Ocupatia principala a maiasilor si in acelasi timp baza alimentatiei lor o constituia agricultura. Calendarul HAAB reprezinta de fapt evidenta contabila a activitatilor lor agricole pe durata unui an, o rotatie a pamantului in jurul soarelui, aceeasi rotatie stand si la baza calendarului Gregorian.

TZOLKIN sau "Numararea zilelor", reprezinta calendarul astrologic maia, format din 260 de zile. Este o imbinare intre intentiile planului divin si aspectele creatiei, intelepciunea. Exista 13 intentii si 20 de aspecte, produsul lor 260, formeaza zilele calendarului.

TUN, este calendarul divin sau profetic maias si are 360 de zile.
Calendarul nu a fost construit in functie de sistemul nostru solar, ci in functie de gradele cercului. In calendarul TUN, exista 7 perioade de lumina (sau zi) si 6 perioade de intuneric (sau noapte). Ziua reprezinta o perioada de iluminare, de crestere a intuitiei. Noaptea este perioada de aplicare a acelei constiinte. Tot ce se constientizeaza ziua, se aplica noaptea.
Prin constiinta intelegand cunostiinta de a fi constient, cunoasterea intuitiva a existentei proprii.
Calendarul profetic este detaliat, incepand de acum 16,4 miliarde de ani pana in 28.Oct.2012, pe structura a noua nivele, noua cicluri ale creatiei. Orice piramida maiasa este structurata pe noua nivele. Cele noua etape ale creatiei sunt: era Celulei, era Mamiferelor, era Familiei, era Tribului, era Culturala, era Nationala, era Constiintei Planetare, era Constiintei Galactice si Constiinta Universala. Toate nivele reprezinta fundatii ale Constiintei.
Fiecare era este compusa din 7 zile si 6 nopti. Durata lor se diminueaza de la 1.26 miliarde ani (masura gregoriana) durata unei zile din prima era, pana la 20 zile durata zilei din era Constiintei Universale.
Cea mai importanta zi a fiecarei ere, este reprezentata de ziua a 5-a. Acum 5 miliarde de ani, in Era Celulei, incepea ziua a 5-a, ziua formarii sistemului nostru solar. La fiecare a 5-a zi avem cea mai mare deschidere a constiintei, fiind numita si ziua soarelui, ziua in care lucrurile se perfectioneaza dramatic de bine.

Era Celulei, a inceput acum 16.4 miliarde de ani si inca continua, cu o durata de 1.26 miliarde ani a unei zile sau nopti maiase. Era Mamiferelor, incepe acum 820 milioane ani, cu o durata de 64.4 milioane ani a zilei maiase. Era Familiei, a inceput acum 41 milioane ani, durata zilei fiind de 3.4 milioane ani. Era Tribului, incepe acum 20 milioane ani. Era Culturala, a inceput acum 120000 de ani, cu durata zilei de 8000 ani.
Era Nationala, din anul 3150 i.e.n, si are ziua maiasa de 397 ani calendaristici. Era Constiintei Planetare, incepe in anul 1755 e.n., cu o durata de 19.7 ani a unei zile maiase. Era Constiintei Galactice, a inceput in 5.ian.1999, cu o durata a zilei maiase de 360 zile gregoriene. Ultima era, a Constiintei Universale, va incepe in 10.Feb.2011 si se va incheia in 28.Oct.2011, cu o durata a zilei maiase de 20 zile.
Erele sunt continute una in cealalta, ziua a 7-a a primei ere va cuprinde intraga era urmatoare.

Durata fiecarei ere se imparte la 13 (7 zile + 6 nopti). Diviziunea timpului in fractiuni mai mici este realizata prin impartirea la 13. Trecerea de la o era la alta se face prin parcurgerea consecutiva a doua zile, ziua a 7-a a erei precedente cuprinde era care incepe, prin urmare ultima zi a unei ere si prima zi a urmatoarei ere sunt alaturate.

Pentru fiecare ciclu al creatiei, exista un cuvant definitoriu, o etapa constientizata in cadrul procesului de creatie. In Era Nationala, a avut loc constientizarea legilor natiunii. A 5-a zi a Erei Nationale, adica anul 4 D.H., moment cand ISUS a spus omenirii "Sunteti cu totii divini". Iar in a 5-a noapte, s-a produs aplicarea proaspetei constientizari, in secolul V avand loc destramarea Imperiului Roman.
Timpurile nasterii noastre, si daca nu a noastre, sigur a parintilor nostri, apartin Erei Planetare, in care a avut loc constientizarea puterii. In ziua a 5-a, anul 1913, a avut loc marele salt cuantic prin Einstein, ca in 1924 Hubble sa descopere universul infinit. Al 2-lea Razboi Mondial, Hiroshima, sunt evenimente ce apartin celei de a 5-a nopti.
Era prezenta, Era Galactica, a venit cu etica, prin urmare incepem sa pretuim si alte lucruri nu numai oamenii. Incepem sa credem in fortele naturii si nu ne mai bazam intr-atat pe puterea noastra.
De fiecare data, o era a disciplinat ceea ce s-a invatat in anterioara, astfel: ETICA (era 8) a atacat AUTORITATEA (era 7), drepturile omului si animalelor, protejarea naturii, cum PUTEREA (era 7) a doborat LEGEA (era 6), prin aparitia corporatiilor care au daramat legile natiei, banul preluand stafeta in momentul respectiv.
Viitoarea era, care incepe pe 10.Feb.2011, va veni cu "cocreatia constiintei". Fiind din ce in ce mai evident, ca noi toti suntem capabili de a fi cocreatori in vietile noastre. Avem abilitatea de a cocrea constient experienta noastra. Era Cocreatiei Universale, va avea o durata de mai putin de 1 an calendaristic, 20*13 = 260 zile.

Ceea ce noi simtim la ora actuala, stresul produs de lipsa timpului, nu se datoreaza accelerarii timpului, ci accelerarii procesului de creatie. Sunt din ce in ce mai multe evenimente, si din ce in ce mai putin timp, urmand sa se accelereze in continuare. Constientizarea din Era Planetara (era in care ne-am nascut) cu durata fiecarei zile maiase de aproximativ 20 de ani, a facut obiectul cercetarilor cunoscute de noi ca "diferenta intre generatii", ceea ce inseamna diferenta intre zi si noapte, intre ce se invata ziua (parintii), si ceea ce se aplica noaptea (copiii).

Acum suntem in ziua a 6-a a Creatiei Galactice - care a inceput pe 13.nov. 2008 si se incheie pe 8.nov.2009. Va urma noaptea a 6-a - intre 8.nov.2009 si 3.nov.2010 - apoi, ziua a 7-a si ultima, care se va incheia in 28.oct.2011.
Ceea ce in Era Planetara se schimba in aproximativ 20 de ani, acum se schimba in 360 de zile, urmand ca ceea ce se intampla acum in 360 de zile sa se desfasoare in 20 de zile. Toate procesele din erele anterioare continua si-n era urmatoare, si noi trebuie sa mergem mai departe. Accelerarea de la o era la alta se multiplica de 20 de ori. In cei trei ani care vor urma, evenimentele ne vor forta sa facem apel la constiinta, la inteligenta personala interioara. Nu vom avea timp sa gandim schimbarea ci va trebui sa actionam conform intuitiei. Nu va fi timp sa gandim o solutie, vom avea timp doar sa actionam.

Calendarul profetic MAIA, nu vorbeste despre masurarea timpului, ne vorbeste despre masurarea si evidentierea "Cursului Creatiei" a scopului si a aspectelor creatiei pentru fiecare zi in parte.
Atunci cand esti constient, constiinta divide creatia de 13 ori (intentiile scopului personal), si-n acel moment creatia se multiplica cu factorul 20 (aspecte creatoare ale planului divin). Cu cat esti mai constient cu atat mai multe oportunitati ai, si cu cat esti mai putin lucid cu atat prejudecatile cresc. Maiasi numesc aceasta schema de centrare in cele patru coordonate: timp, spatiu, scop personal si plan divin "Locul din cer cu 8 diviziuni". Recunoasterea rolului tau in planul divin. Atunci cand simti ca nu faci ceea ce-ti place sa faci, ca nu te simti in largul tau intr-o anumita situatie, inseamna ca nu esti centrat, ca ai deviat de la intersectia celor patru coordonate, aveai altceva mult mai util de facut in acel moment pentru a-ti indeplini rolul tau in procesul creatiei universale.
Indiferent de cat esti de centrat in plan, creatia se va multiplica in directia aleasa. Daca esti centrat, daca constiinta ta este acordata la intuitie, atunci esti in paradis. De aici senzatia ca suntem in stare sa mutam muntii din loc, iar in acel moment multe porti ne sunt deschise. Maiasi stiau datorita calendarului astrologic, de ce si pentru ce s-au nascut, iar in combinatie cu calendarul profetic aveau desfasuratorul planului creatiei, erau de-a dreptul obsedati de notiunea timpului, gonind prin eternitate.
Rolul constiintei este acela de a observa diferentele. Fiind atent la ceea ce simti, receptiv la semne, altfel spus lasandu-te condus de intuitie, vei fi la locul potrivit, la momentul potrivit, intalnind oamenii potriviti, facand ceea ce trebuie.

Doar nu, legea universului ne invata: "La ceea ce esti atent, de aceea devii constient".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu