joi, 5 martie 2009

Bagheta magica

Magie, frumos cuvant. Oare de ce ne acapareaza povestile, de ce ne plac fictiunile!
Se spune ca fictiunea reprezinta locul unde putem spune adevarul. Cu toate astea doar spunand "e o fictiune" scapam de judecata celor din preajma noastra, pentru ca sistemul lor de referinta este cu totul altul.
Povestile ne fac cu adevarat fericiti, taramul lor nu este o iluzie, pentru ca noi suntem intr-adevar magici si putem trai magic. Un pestisor care ne indeplineste dorintele, o sirena care traieste cu tine noaptea iar ziua te lasa sa-ti indeplinesti indatoririle privind subzistenta, o bagheta magica cu care transformi situatiile nefavorabile in favorabile, cu care deschizi porti inchise, vrajitori cu potiuni miraculoase. Toate fiintele sunt pure doar unele bantuite, dar magnifica zana, prin bunatate, iubire, reuseste sa purifice totul. Fascinatia tinuturilor luminoase si pline de caldura, tinuturi mirifice. Frumusetea, puterea, stralucirea zanelor. Am facut apel la toate acestea dar poate nu ne-am recunoscut noua insine, cand vom fi sinceri cu noi vom sti sa traim miraculos.
Sunt o zana si vreau sa traiesc povestea, iar primul lucru de care are nevoie un mistic sunt instrumentele sale. Calea mistica este un drum de transformare personala, in timp ce scopul calatoriei este de a redeveni noi insine, putem realiza acest lucru doar renuntand la ceea ce nu suntem.
M-am linistit contempland un taram de vis, si-am obtinut pacea mintii facand apel la bagheta. Bagheta este un mijloc de detinere a puterii nu doar pentru vrajitori, ci si pentru noi. Bagheta este in esenta un principiu, o intentie, un gand concentrat. Atunci cand gandul este rau, creeaza raul, iar cand este plin de iubire creeaza ocazii miraculoase de progres. Bagheta magica este puterea care emana din minte atunci cand aceasta este in legatura cu inima.
Padurea intunecata este reprezentata tot de psihicul nostru, si va trebui strabatuta pentru a ajunge la castelul mult dorit. Atunci cand esti suparat, totul in jur are aceeasi culoare, toate in jurul nostru au o caldura constanta. Reusim sa fim concectati doar atunci cand suntem constienti. Doar starea constienta te face sa numeri stelele de pe cer, sa observi nervurile unei frunze, sa alegi. Alegi o directie, apoi un sens si consideri totul o provocare, viata devine din ce in ce mai interesanta si vie. Si astfel experienta launtrica, afecteaza lumea noastra exterioara, prin alegerile noastre.
Vorbesc de poveste si de luciditate, a trai magic nu inseamna a nu fi cu piciorele pe pamant ci din contra. Valurile vietii, se simt altfel daca in acel moment te afli intr-o barcuta sau pe o insula. Si nu te poti afla pe o insula, decat atunci cand te simti in siguranta, siguranta aceasta este data de tot ce e prezent in viata noastra si nu este efemer. Indiferent de ceea ce se intampla pe mare, adica in lumea materiala, cunoasterea si constiinta noastra raman stabile, precum insula. Sentimente fara cunoastere nu inseamna mare lucru, cum evident nu poti ajunge pe insula fara sa parcurgi drumul cu barcuta.
Trebuie depasit si mitul neutralitatii, pentru ca de fapt nu exista gand neutru, toate gandurile conduc spre dragoste sau spre lipsa ei. Cel care nu este dedicat iubirii cade prada notiunii opuse, deschizand usa fricii la fel de sigur ca cineva care intampina constient acea frica.
Tot ceea ce intalnim pe parcursul zilei poate fi abordat cu iubire. Fiecare moment ne indeamna sa ne ridicam la cele mai inalte capacitati: sa alegem taria in locul slabiciunii, iertarea in locul dezaprobarii, credinta in locul indoielii si iubirea in locul fricii.
Sa spuna cineva ca nu detinem tainele magiei, ca nu avem bagheta magica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu